Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Γερμανός διακινούσε λαθρομετανάστρια με το αυτοκίνητό του

alodapos metanastes

Συνελήφθη στις 21-5-2015 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, διότι διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μία μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοο Μαρόκου.

Αναλυτικότερα, ο 24χρονος οδηγώντας όχημα, τύπου van, με γερμανικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε στο εσωτερικό του οχήματος μία μη νόμιμη μετανάστρια, διευκολύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την έξοδό της από τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου η μη νόμιμη μετανάστρια κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα διαβατήριο και ένα δελτίο ταυτότητας, των αρχών του Μαρόκου και μια άδεια διαμονής, των γερμανικών αρχών, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκουν σε άλλο άτομο και είναι καταχωρημένα από τις αρχές της Γερμανίας, ως έγγραφα κλεμμένα- υπεξαιρεθέντα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της μη νόμιμης μετανάστριας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα και το όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα