slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Γενναίες μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη των Ξανθιωτών ζήτησε προχθές ο Κώστας Τριανταφιλλίδης. Να συνοδευτούν και με συμμάζεμα του δήμου!

Ο δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης του Δημαρχόπουλου και οικονομολόγος κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στην προχθεσινή συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη των Ξανθιωτών μιας και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους.

«Θα επιχειρήσω να πω αυτό το οποίο λέει ο δημότης ο πολίτης, όχι μόνο για τον Δήμο του αλλά για κάθε δημόσιο φορέα, κυρίως όμως για το κράτος, είναι ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ισχνών αγελάδων θα παραμείνουμε σε τέτοιες περιόδους, το δημοσιονομικό πλαίσιο όλα τα επόμενα χρόνια προβλέπεται ασφυκτικό και πρέπει να μάθουμε και εμείς να κάνουμε περισσότερα πράγματα με λιγότερα χρήματα» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης και συνέχισε.

«Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι η ιδεολογία μας για τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως γίνονται προσπάθειες εδώ και αρκετά χρόνια πρέπει όμως να γίνουμε καλύτεροι γιατί το απαιτούν και οι εποχές το απαιτούν οι δημότες. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο ένας στους τρεις φλερτάρει με την φτώχια οι μισοί αμείβονται με τον κατώτατο μισθό οι μισοί συνταξιούχοι παίρνουν την κατώτερη σύνταξη, κάποιοι δεν έχουν καν εργασία για αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να είμαστε σε θέση την επόμενη μέρα να μιλήσουμε για το βάρος του δήμου προς τους δημότες του. Αυτό το βάρος πρέπει να το ελαφρύνουμε. Όμως για να το ελαφρύνουμε σωστά πρέπει αντίστοιχα να μειώσουμε και τις δαπάνες μας, όχι οριζόντια όπως ήταν το σύστημα μέχρι τώρα. Θέλει δουλειά αυτό, πρέπει να κάνουμε ολοκληρωμένες μελέτες, πρέπει να δούμε πως μπορούμε να αναδιαρθρώσουμε την δομή μας τις υπηρεσίες μας τις διαδικασίες μας, ούτως ώστε οι άνθρωποί μας, (που προσπαθούν) να παράγουν καλύτερο έργο για τους δημότες με χαμηλότερο κόστος. Έτσι θα μπορέσουμε και πρέπει να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη. Να τα μειώσουμε όμως χωρίς να δημιουργούμε τρύπα στα ταμεία του δήμου και στις δυνατότητές του την επόμενη μέρα να λειτουργεί αποδοτικά».

Σχετικά Άρθρα