slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Βούλγαροι χρησιμοποιούν «παράτυπα» τον ποταμό Νέστο και κάνουν καταβάσεις χωρίς δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!!! (Και χωρίς να πληρώνουν τίποτε)

Μαθαίνω ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια οργανωμένη εκμετάλλευση του ποταμού Νέστου από Βούλγαρους γείτονες μας, οι οποίοι συστηματικά (μια, δυο φορές τον μήνα) φέρνουν κόσμο από την Βουλγαρία στην ορεινή Σταυρούπολη και κατεβαίνουν με κανό μέχρι τους Τοξότες, κάνοντας στην ουσία την δουλειά των δικών μας ταξιδιωτικών γραφείων  χωρίς όμως να έχουν οι ίδιοι άδεια δραστηριότητας στην Ελλάδα ή τις πιστοποιήσεις που χρειάζονται οι ελληνικές εταιρείες από τον ΕΟΤ για να λειτουργήσουν.

Φυσικά δεν πληρώνουν ΤΕΒΕ οι ίδιοι ή ΦΠΑ για τους πελάτες τους ή ακόμα και ΙΚΑ για τους εργαζομένους τους ούτε φυσικά και φορολογία για την δραστηριότητα που ασκούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δεχθήκαμε το σύστημα αυτό το εφαρμόζουν ομάδες Βουλγάρων που ξέρουν τις αδυναμίες ελέγχου στην ορεινή περιοχή ειδικά τα Σαββατοκύριακα και έτσι εμφανίζονται «σαν τουρίστες» και εκμεταλλεύονται τις φυσικές ομορφιές της Ξάνθης και του Νέστου φέρνοντας κάθε φορά όχι μόνο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων από την χώρα τους, αλλά ακόμα και τα μέσα, π.χ. κανό, φουσκωτά κλπ τα οποία τα περνάνε πάνω σε τρέιλερ από τους συνοριακούς σταθμούς τόσο της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής.

Δεν λέμε να μην έρθουν οι άνθρωποι, θέλουμε τουρισμό στην περιοχή μας, απλά αφού το κάνουν σαν επάγγελμα θα πρέπει να υπάρχουν οι ίδιοι όροι με τις Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Και φυσικά έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες…

 

 

Σχετικά Άρθρα