Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αύριο το απόγευμα τα σημαντικά νέα για τον ΧΥΤΑ και τα σκουπίδια της Ξάνθης. Ποια είναι η θέση του Δημάρχου;

xyta xanthis skoypidia

Για αύριο το απόγευμα έχει καθοριστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου με μοναδικό θέμα την παραχώρηση και υπό ποιους όρους του ΧΥΤΑ στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης. Η πρόεδρος Ελένη Πολυχρονιάδου έστειλε στα μέλη της την παρακάτω πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 26ης ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου σας καλεί να συμμετέχετε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 27/11/2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με το παρακάτω μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Παραχώρηση της χρήσης του χώρου ΧΥΤΑ του Δήμου Τοπείρου στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης για επέκταση και αναβάθμιση. Όροι και προϋποθέσεις παραχώρησης. Η συνεδρίαση κρίνεται ως έκτακτη λόγω πιεστικών καταληκτικών ημερομηνιών.

Το ερωτηματικό στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι σύμβουλοι είναι αν πρέπει για ακόμη μια φορά να θυσιάσουν την υγεία των συνδημοτών τους και με ποιο αντίτιμο; Σύμφωνα με τους κατοίκους δεν πρέπει οι σύμβουλοι να επικεντρωθούν τόσο στο χρηματικό αντάλλαγμα όσο στο πως θα διασφαλιστούν και πως θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι στην ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ. (Περιμένουμε φυσικά να δούμε και την πρόταση του ίδιου του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου ο οποίος ακόμη δεν τοποθετήθηκε!!!).

Σχετικά Άρθρα