Ατζέντα Τελευταία Νέα

Αύριο Τετάρτη η υποδοχή της Φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην Ξάνθη

Στα πλαίσια της 12 ης Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 lambadidromia

Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια της 12 ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:15μμ στην πλατεία Μητροπόλεως. Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή (ώρα έναρξης 19:00μμ) από Κιμμέρια – Ξάνθη και μέσω των οδών Λεωφ. Στρατού, Δημοκρίτου (ΚΤΕΛ), Μπρωκούμη, Πλατεία  Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Ηρώων, Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας σχεδόν από τα στέκια όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της Αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και συμπολιτών μας. Επίσης αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «Αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. ενώ μόνο για το έτος 2013 προσέφεραν τα μέλη του 6.095 μονάδες αίματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται φέτος με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη μέσω του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες-We are all citizens», ενώ συμμετέχουν δεκάδες αθλητές, παράγοντες και γονείς του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ». Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 12μμ να δηλώσουν συμμετοχή και να προμηθευτούν τη συλλεκτική μπλούζα της λαμπαδηδρομίας από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στην πλατεία Διοικητηρίου (τηλ. 25410 22256).

Η συναυλία που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης με τους γνωστούς καλλιτέχνες Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι αφιερωμένη από το Δήμο Ξάνθης στους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας.

Σχετικά Άρθρα