slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αύριο Δευτέρα η κρίσιμη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

Κρίσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εισήλθαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος είναι η 5η Μαρτίου , καθώς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η δίκη τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

 Κρίσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εισήλθαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος καθίσταται η 5η Μαρτίου, καθώς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η δίκη τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Οι δύο Έλληνες αντιμετωπίζουν πλήθος κατηγοριών, με κυριότερη την παράνομη είσοδο στη χώρα,ενώ παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι Τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Την ελπίδα, οι τουρκικές δικαστικές αρχές να δουν το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητηθεί συμψηφισμός τους με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την επιθυμία να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα δήλωση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που εξέφρασε την ανησυχία του για μια σειρά αθέλητων περιστατικών όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως ο πρέσβης είπε αυτό που αυτονόητα μπορεί κάποιος να πιθανολογήσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε τέλος ότι η Ελλάδα δε θέλει κλιμάκωση των εντάσεων, όντας μία ειρηνική χώρα.

Η Τουρκία φαίνεται να επιδιώκει το τελευταίο διάστημα κάποια ταπείνωση της Ελλάδας εκτίμησε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να επιδείξουμε ήρεμη αποφασιστικότητα και να είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες επί του θέματος.

Επιφυλακτικός ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης με τους δύο στρατιωτικούς εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός. Όπως είπε, η τουρκική δικαιοσύνη δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου όπως το ξέρουμε στις ευρωπαϊκές χώρες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη και αν θα φορτώσουν αξιωματικούς κατηγορίες κατασκοπίας.

Είπε επίσης πως ακόμα και αν τους δικάσουν, κανείς δεν γνωρίζει αν θα δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που θα ασκήσουν.

Η αυριανή μέρα -πρόσθεσε- είναι κρίσιμη και ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αν χρειαστεί -και μπορεί- να στείλει αντιπροσωπεία, θα το κάνει.

Σχετικά Άρθρα