Μειονότητα Τελευταία Νέα

Αυστηρό μήνυμα προς στην Ελλάδα από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

toyrkikh enosh

Όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 5 Ιουνίου του 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) , υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλεί την Ελλάδα, να συμμορφωθεί χωρίς καθυστέρηση τις αποφάσεις του δικαστηρίου που αφορούν τις υποθέσεις σχετικά με την Δυτική Θράκη της Τουρκικής Μειονότητας «Μπεκίρ ούστα και άλλοι» (35151/05), «Εμίν και άλλοι» (34144/05) και η Τουρκική Ένωσης της Ξάνθης (26698/05).

Η Επιτροπή των Υπουργών ζήτησε από την Ελλάδα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου να υποβάλει ένα χρονοδιάγραμμα

Από το 2008 μέχρι σήμερα η Επιτροπή των Υπουργών παρατηρούσε τις διαδικασίες για την εφαρμογή τις τρεις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά τα δικαιώματα στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της μειονότητας Δυτικής Θράκης , αντίθετα με τις προηγούμενες αποφάσεις αυτή τη φορά υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα και έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα. Η Επιτροπή των Υπουργών ζήτησε από την Ελλάδα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου να υποβάλει ένα χρονοδιάγραμμα.

Η Επιτροπή Υπουργών σημειώνει ότι δεν υποβλήθηκε αίτηση καταχωρίσεως για τις υποθέσεις της Νεολαίας Μειονότητας του Νομού Έβρου (Μπεκίρ ουστά και άλλοι), Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Ροδόπης (Εμίν και άλλοι) και ο σύλλογος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που έκλεισε, μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ για την διαπραγμάτευση αποφάσεων δεν ξαναέγινε προσπάθεια σε κανένα ενώπιο δικαστηρίων, από τον Ιούνιο του 2013 οι Ελληνικές Αρχές είχαν διαβεβαιώσει την Επιτροπή Υπουργών ότι έχουν μελετήσει την καλύτερη δυνατή λύση, για τα μέτρα που, ενδεχομένως, εφαρμόσθηκαν, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των αποφάσεων του Δικαστηρίου. Ενώ, η Επιτροπή Υπουργών σημειώθηκε ότι παρά με το κάλεσμα τον Ιούνιο του 2013, οι Ελληνικές Αρχές δεν προσκόμησαν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων και ούτε το χρονοδιάγραμμα προς αυτούς.

Η Επιτροπή Υπουργών στην 1172. συνάντηση τους με θέμα «Μπερκίρ Ουστά κα άλλοι», που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου του 2013, έχουν μελετήσει τους παρακάτω τρείς συλλόγους εν συνέχεια στο συνέδριο του Δεκεμβρίου του 2013 ζητήθηκε από την Ελλάδα κατά εκτίμηση του ουσιαστικού να παρουσίαση τα μέτρα που πρόκειται να πάρουν οι Ελληνικές Αρχές. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 στον 1186 συνέδριο των Υπουργών η Ελλάδα προειδοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Από την στιγμή που οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ μετατράπηκαν σε οριστικές αποφάσεις , ζητήθηκε να παρουσιάσουν ένα χρονοδιάγραμμα από τις έρευνες των Ελληνικών Αρχών σχετικά με τα λεγόμενα μέτρα ή αλλιώς να ετοιμαστεί ένα σχέδιο κειμένου. (Τα παραπάνω, αν φυσικά ισχύουν αποτελούν ράπισμα κατά της Ελλάδος και πρέπει να απασχολήσουν σοβαρότατα την πολιτική μας ηγεσία!!!).

Σχετικά Άρθρα