slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 6-1-2018

Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στις 4-1-2018 το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ και Σομαλίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Κομοτηνή, 6 Ιανουαρίου 2018

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (5-1-2018) το βράδυ, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μυανμάρ.

 

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου Αγίου Ανδρέα), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

Τελικά, στα διόδια Μουσθένης, ο 31χρονος ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 22χρονο, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Κομοτηνή, 6 Ιανουαρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών    

Συνελήφθη χθες (5-1-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 4-1-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης κατείχε 13 ναρκωτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 34χρονου περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης, καθόσον αυτός αρχικά δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιπλέον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Κομοτηνή, 5 Ιανουαρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν 4 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος ιατρών στη Δράμα και την Καβάλα

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τέσσερις (4) απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ιατρών, ηλικίας 66, 45 (άντρες) και 45, 37 (γυναίκες) ετών, που διαπράχθηκαν την 3 και 4-1-2018, στη Δράμα και την Καβάλα.

Συνελήφθη χθες (4-1-2018) το μεσημέρι, στη Δράμα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, την 3-1-2018 το απόγευμα, ο 43χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 37χρονη γιατρό, με το πρόσχημα ότι η μητέρα του είναι πελάτισσα του ιατρείου της. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο δράστης επικαλούμενος πρόβλημα υγείας της μητέρας του, κατάφερε αρχικά να την πείσει να του παραδώσει χρήματα.

Το πρωί της 4-1-2018, ο δράστης μετέβη σε προκαθορισμένο ραντεβού στο ιατρείο της 37χρονης, στη Δράμα, όπου τη στιγμή που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι ο δράστης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κατάφερε την 3-1-2018 το πρωί, στην Καβάλα, να αποσπάσει από τον 66χρονο το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, καθώς επίσης επιχείρησε να εξαπατήσει τους άλλους δύο ιατρούς, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει τις πράξεις του.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στους δικαιούχους του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 

Σχετικά Άρθρα