Αστυνομικά Έβρος Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 30-1-2018

Κομοτηνή, 30 Ιανουαρίου 2018

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αφγανιστάν στον Έβρο

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση

Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ληστεία σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε στις 29-1-2018 το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν χθες (29-1-2018) το βράδυ, στο Διδυμότειχο, από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 21 και 20 ετών (αδέρφια), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν κατήγγειλε σε αστυνομική υπηρεσία, ότι το ίδιο πρωί, ενώ κινούταν πεζός σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου, τέσσερεις άγνωστοι δράστες, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις από τους δράστες.

Επισημάνεται ότι ο 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, πριν τη ληστεία σε βάρος του, είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, όποτε και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμού του τέταρτου δράστη.  

 

Σχετικά Άρθρα