slider Έβρος Τελευταία Νέα

Αστυνομικό δελτίο

 

Συνελήφθη 51χρονος υπήκοος Τουρκίας κατηγορούμενος για δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Ο δράστης προσέφερε χρήματα σε αστυνομικό του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια   

Συνελήφθη στις 9-11-2017 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 51χρονος οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ο 51χρονος, ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα, καθόσον είχε υπερβεί το ανώτατο όριο ημερών παραμονής στο έδαφος SHENGEN που του παρείχε η σχετική προξενική θεώρηση εισόδου, προσέφερε στον αστυνομικό – ελεγκτή, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης και  πάνω από 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 Συνελήφθη στις 9-11-2017, το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του και σε αποθήκη, που διατηρεί, εντόπισαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, σε στάδιο αποξήρανσης, βάρους 2.070 γραμμαρίων και δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 111 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω δενδρύλλιο και η ποσότητα κάνναβης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές από καταστήματα και οικία στην πόλη της Κομοτηνής

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση

 Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε (5) κλοπές από καταστήματα και οικία, που διαπράχθηκαν την 6 και 7-11-2017,  στην πόλη της Κομοτηνής.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 39 και 27 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση.

Συνελήφθη στις 8-11-2017 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς ο 39χρονος δράστης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, την 6 και 7-11-2017, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα στην Κομοτηνή, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι την 6-11-2017 το απόγευμα, ο 27χρονος εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με 44χρονο ημεδαπό, μετέβη στην οικία του, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Εξιχνιάστηκαν 5 διαρρήξεις οχημάτων στην πόλη της  Κομοτηνής

 Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε (5) διαρρήξεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 8/9-11-2017, στην πόλη της Κομοτηνής.

Συνελήφθη στισ 9-11-2017 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, ο δράστης, την 8/9-11-2017, διέρρηξε πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην Κομοτηνή και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ενός από αυτά, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών, υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες, με αποτέλεσμα να  εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 32χρονο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 31χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο 45χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 31χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 24 και 26-6-2017, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω οχήματος, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Σχετικά Άρθρα