ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Αστυνομικό δελτίο της 15 Απριλίου 2016

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Ροδόπης και Δράμας

Συνελήφθησαν στις 4-4-2016 το μεσημέρι, στους νομούς Ροδόπης και Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Δράμας,  τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 31 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι κατείχε 62 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL, NOTORIUM, LEXOTANIL και LONARID.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον κατείχε και μία σιδερογροθιά.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε χωριό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι κατείχε 10 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX.

Στην τρίτη περίπτωση, στη Δράμα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλεια Δράμας συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 12,54 γραμμαρίων και έναν μεταλλικό τρίφτη.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, ένας μεταλλικός τρίφτης και μία σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής και Δράμας.

Συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

Συνελήφθη, στις (7-4-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 32χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την δράστιδα, διότι την εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό καταστήματος 224 βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 88χρονου στην Καβάλα

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ληστεία σε βάρος 88χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε, την 30-1-2016 το βράδυ, στην Καβάλα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 17χρονος, το βράδυ της 31-1-2016, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξαν την οικία 88χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού μικρό χρηματικό ποσό, ενώ ακολούθως τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ την 24-1-2016 διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν και έκτοτε αναζητείται. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 4-4-2016 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ένας 40χρονος και μία 30χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι η 30χρονη κατείχε, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και μία ζυγαριά.

Συγκεκριμένα, στην οικία του 40χρονού, βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,5 γραμμαρίου, ενώ η 30χρονη εντοπίσθηκε να κατέχει σε δύο οικίες, δύο γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 380 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν στις 8-4-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 65χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα.

Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία των δραστών, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

5 φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 20 εκατοστών

4 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 21,4

γραμμαρίων

1 συσκευασία με άγνωστη ουσία, βάρους 3,4 γραμμαρίων

6 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι

ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 ζυγαριά

το χρηματικό ποσό των 205 ευρώ

80 κενές νάιλον συσκευασίες

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα