Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό δελτίο… νεκρός 17χρονος με μηχανή…

Νεκρό 17χρονο παλικάρι που οδηγούσε μοτοσικλέτα

 

Στις 22-7-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 3ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ιάσμου- Κοπτερού Ροδόπης, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός και επέβαινε ένας 16χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ο οδηγός και ελαφρά ο συνεπιβάτης. Ακολούθως, οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου λίγη ώρα αργότερα, ο 17χρονος, υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

 

 

Διαπληκτίστηκαν στα διόδια και οι Τούρκοι τράβηξαν όπλο

 

Συνελήφθησαν στις 21.7.2014 το μεσημέρι, στον κόμβο Αγίου Σύλλα Καβάλας, της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, τέσσερα άτομα, δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 26 και 30 ετών, μία 26χρονη υπήκοος Γαλλίας και ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο σταθμό διοδίων Μουσθένης της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας, μετά από διαπληκτισμό, οι τρεις αλλοδαποί δράστες προξένησαν φθορές με τα χέρια και τα πόδια, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 47χρονου, ο οποίος αρχικά κινήθηκε με το όχημά του προς τον 26χρονο και στη συνέχεια επιχείρησε να πλήξει με μαχαίρι τον 30χρονο, χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον από τους δύο. Ακολούθως, ο 26χρονος, απείλησε τον 47χρονο με πιστόλι και ο 47χρονος επιβιβάστηκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων υπήρξε άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν και να συλληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι δράστες. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 πιστόλι κρότου- αερίου

12 φυσίγγια κρότου- αερίου

3 μαχαίρια, συνολικού μήκους από 17 έως 22 εκατοστά

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου. Πουλούσε μαϊμού μοτοσικλέτα

 

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, απάτη που διαπράχθηκε, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας άγνωστος δράστης, συνεργός του 47χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Αναλυτικότερα, ο 21χρονος, εντόπισε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση δίκυκλης μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 47χρονο υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του δικύκλου και τον άγνωστο συνεργό του, ο οποίος του συστήθηκε ως υπάλληλος του Κ.Ε.Π. και τον διαβεβαίωσε ότι θα αναλάμβανε την μεταβίβαση της μοτοσικλέτας.

Ακολούθως, ο 21χρονος κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο 47χρονος, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει την υποτιθέμενη αγορά της δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα