Κόμματα Τελευταία Νέα

Αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή το καθεστώς στην Τουρκία

Στην κόψη του ξυραφιού οδηγείται η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με κίνδυνο την κλιμάκωση του πολέμου και απρόβλεπετες συνέπειες, μετά την κατάρριψη του Ρώσσικου βομβαρδιστικού αεροσκάφους από τα πολεμικά μαχητικά της Τουρκίας, στην μεθόριο περιοχή Συρίας – Τουρκίας.

Η εξέλιξη αυτή, καταδεικνύει προφανέστατα ότι η γειτονική Τουρκία υπό την νεοοθωμανική ηγεσία του Ερντογάν, μετά τις εκλογές βίας και νοθείας, την ανελέητη εσωτερική καταστολή των αντιστάσεων της αντιπολίτευσης, την στάση στο προσφυγικό και την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, καθώς και τον τρόπο τής εμπλοκής της στον πόλεμο της Συρίας, προσλαμβάνει τον κύριο ρόλο του πλέον αποσταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, ανεξάρτητα από το αν αυτό τελικά θα ωφελήσει και την ίδια.

Η συμμετοχή της Ρωσσίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), με τα καίρια χτυπήματα στις νευραλγικές θέσεις του χαλιφάτου και σε όσους επιχειρούν κρυφά ή φανερά μαζί του ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, ξεγύμνωσε τόσο την τακτική της καταπολέμησής τους από την πλευρά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όσο και την οργανική σχέση του τουρκικού καθεστώτος με τους τζιχαντιστές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η κατάρριψη του Ρώσσικου βομβαρδιστικού, προέκυψε αμέσως μετά τα συντριπτικά χτυπήματα που κατάφεραν οι Ρώσσοι αφ’ ενός στην περιοχή που η Τουρκία προσπαθεί να χαρακτηρίσει ως ουδέτερη ζώνη, στα σύνορά της με την Συρία, υποστηρίζοντας αντάρτικες ομάδες Τουρκομάνων, αφ’ ετέρου σε εγκαταστάσεις συγκέντρωσης πετρελαίου που ελέγχονται από τον ISIS και στα κονβόυ βυτίων μεταφοράς του προς όφελος των εμπλεκόμενων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών συμφερόντων που συνεργάζονται με το καθεστώς Ερντογάν, κερδίζοντας και ξεπλένοντας αμφότεροι, δισεκατομμύρια δολλάρια.

Η κατάρριψη του Ρώσσικου βομβαρδιστικού, είναι κλασσική περίπτωση προβοκατόρικης ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας, αφού σε καμμιά περίπτωση δεν προκύπτει πολεμική απειλή σε βάρος της, δεδομένων των στοιχείων της θέσης και του χρόνου της υποτιθέμενης Ρώσσικης παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας. Αν η Τουρκία επικαλείται πως μία παραβίαση 17 δευτερολέπτων στον εναέριο χώρο της αποτελεί αιτία για την κατάρριψη του ρώσσικου μαχητικού, τότε τι πρέπει να πράξει η Ελλάδα στις συνεχείς και κατάφωρες παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο;

Πρέπει να τονιστεί δε, ότι μετά την βεβιασμένη δήλωση του γενικού γραμματέα του Βορειοαντλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) κ. Στόλντεμπεργκ, «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία στην υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας» υιοθετώντας ουσιαστικά τις αιτιάσεις της Τουρκίας για το περιστατικό, καταδεικνύεται ότι η ανάμειξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην απόφαση της γείτονος να καταρρίψει το Ρώσσικο βομβαρδιστικό, είναι κάτι περισσότερο από βάσιμη, φανερώνει την κάλυψη τους στην Τουρκία και την διαπλοκή της με τους τζιχαντιστές, ενώ απογυμνώνει την υποστήριξη και την μεροληπτική αντιμετώπιση των δήθεν συμμάχων μας ένατι των παραβιάσεων των τούρκικων μαχητικών στο Αιγαίο.

Αντίθετα, η κατάρριψη του Ρώσσικου αεροκάφους, αποτελεί καθαρή αιτία πολέμου απέναντι στην Ρωσσία, που σπρώχνεται έντεχνα από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, να δοκιμάσει την πολεμική της μηχανή ενάντια σε χώρα μέλος της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας, την Τουρκία.

Οι σοβαρές αυτές εξελίξεις, ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για όλη την ευρύτερη περιοχή, με την Ελλάδα να εντάσσεται στην ζώνη υψηλού κινδύνου μετάδοσης των πολεμικών επιχειρήσεων. Σε μια εποχή που σύσσωμες οι τελευταίες κυβερνήσεις και ιδίως η σημερινή, απεμπόλησαν πλήρως την εθνική κυριαρχία, ενσωμάτωσαν την χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς ενδοιασμούς στην ομπρέλα του ΝΑΤΟ, δέχθηκαν την αποικιοκρατική κηδεμονία με νέους όρους κατοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υπερεθνικούς οργανισμούς, είναι προφανές πως έχουν καταστήσει την χώρα παντελώς ανοχύρωτη και εκτεθειμένη και τον ελληνικό λαό απροστάτευτο κι ανενημέρωτο.

Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τις πολιτικές της υποτέλειας που ακολουθεί το πολιτικό σύστημα και καλεί κάθε Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Η διεκδίκηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας και η άσκησή τους, είναι τα μόνα εχέγγυα από την πλευρά των λαών που θωρακίζουν και προστατεύουν την ειρήνη και την ευημερία, είναι ο μόνος δρόμος που θα κρατήσει μακρυά την χώρα από τις επικίνδυνες και φιλοπόλεμες πρακτικές που μεθοδεύουν οι μεγάλες δυνάμεις και τα υποχείριά τους.

ΕΠΑΜ 25/11/2015

Σχετικά Άρθρα