slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αντιγριπικός εμβολιασμός των καθηγητών του 2ου Λυκείου Ξάνθης από την 1η ΤΟΜΥ Ξάνθης

Με την συνεργασία της Διεύθυνσης του σχολείου (κος Αργυρόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής), η 1η ΤΟΜΥ Ξάνθης (Επισκέπτριες Υγείας) πραγματοποίησε την Πέμπτη 29/11/18 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου, τον αντιγριπικό εμβολιασμό καθηγητών του σχολείου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Ξεκινώντας με την πεποίθηση ότι “Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ/ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ” και αξιοποιώντας τα αποτελεσμάτα της ανίχνευσης των αναγκών εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών της Α’τάξης του 2ου Ενιαίου Λυκείου (37,69% του δείγματος ήταν ανεπαρκώς εμβολιαστικά καλυμμένοι) κρίθηκε απαραίτητη η ενθάρρυνση των μαθητών για τους εμβολιασμούς. Με βάση τα παραπάνω, καθώς και την επιθυμία ορισμένων καθηγητών να εμβολιαστούν έναντι του ιού της γρίπης, οργανώθηκε η δράση αντιγριπικού εμβολιασμού.
Σκοπός αυτής της δράσης ήταν η άρση της φοβίας και η καλλιέργεια θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στους εμβολιασμούς.

Την Πέμπτη 22/11/18 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Επισκεπτριών Υγείας (Χαρά Χατζηϊωάννη, Αϊσέλ Τσιακήρ) της 1ης ΤΟΜΥ Ξάνθης με τους καθηγητές που εξέφρασαν την επιθυμία να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο, τους δόθηκε υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης, την οποία συμπλήρωσαν οι ίδιοι προκειμένου να χρησιμοποιήσει το ΑΜΚΑ τους ο ιατρός της δομής (κος Μιχαήλ Δημητρίου) για να συνταγογραφήσει εν απουσία τους το εμβόλιο. Εν συνεχεία, διεξήχθη η λήψη διαγνωστικού ερωτηματολογίου (ιστορικό) για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και ενημέρωση για τα οφέλη και πιθανές παρενέργειές του. Η ενημέρωση έγινε και προφορικά, με την παρουσιάση σχετικών πληροφοριών και γραπτά, με τη διανομή του φύλλου οδηγιών του εμβολίου και του φύλλου πληροφόρησης εμβολιαζόμενου στον καθένα καθηγητή ξεχωριστά.

Την Πέμπτη 29/11/18 ολοκληρώθηκε η δράση του αντιγριπικού εμβολιασμού στους καθηγητές του λυκείου. Αρχικά τους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο εκτίμησης κινδύνου, το οποίο συμπλήρωσαν οι ίδιοι και υπέγραψαν την συγκατάθεση τους για την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η διενέργεια του αντιγριπικού και δόθηκαν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια. Τέλος καταγράφηκαν από τις επισκέπτριες υγείας στο ειδικό έντυπο, το εμπορικό όνομα του εμβολίου, ο αριθμός πατρίδας και υπέγραψαν την διενέργεια αυτού.

Σχετικά Άρθρα