slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Ανασχηματισμός: Σήμερα το μεσημέρι ορκίζονται οι τρεις «άγνωστοι» και ο Φώτης

Τα σενάρια και η ονοματολογία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση έλαβαν τέλος το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα ονόματα όλων των υπουργών, των υφυπουργών και των αναπληρωτών του νέου υπουργικού συμβουλίου και σήμερα, Πέμπτη (28/02), θα γίνει η ορκωμοσία στις 12.30 το μεσημέρι.

Η σημαντικότερη αλλαγή θεωρείται η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη στη θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ωστόσο, η έκπληξη ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού τον άλλοτε «σύντροφο» και προσωπικό του φίλο, Φώτη Κουβέλη.

Μπορεί το 2012 ο κ. Κουβέλης να είχε γράψει στο Twitter ότι «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε», ωστόσο, φαίνεται πως πλέον είναι «περασμένα ξεχασμένα» και οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν βελτιωθεί.

Οι τρεις νέοι

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά τον ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Ηλιόπουλος παίρνει τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το σάλο που προκλήθηκε με το επίδομα ενοικίου το οποίο ελάμβανε.

Το βιογραφικό του κ. Νάσου Ηλιόπουλου: Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν από τις 11/11/2016 έως και σήμερα Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι, επίσης, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Επίσης, έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Κωνσταντίνος Στρατής: Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Κωνσταντίνος Στρατής τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το βιογραφικό του κ. Κωνσταντίνου Στρατή: Ο Κωνσταντίνος Στρατής είναι αρχαιολόγος, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Μερόπη Τζούφη: Η νέα Υφυπουργός Παιδείας

Η Μερόπη Τζούφη, γεννήθηκε στα Γιάννενα (καταγωγή από το Κεντρικό Ζαγόρι) και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα. Είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Μακάριο, οικονομολόγο και έχουν δυο κόρες. Η Μερόπη Τζούφη αποφοίτησε το 1982 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνων (ΕΚΠΑ), ενώ στο πλαίσιο των φοιτητικών ανταλλαγών είχε μεταβεί για κλινική άσκηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ann Arbor, Michigan, ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα