Καβάλα Τελευταία Νέα

Αμείωτοι οι ρυθμοί των λαθρομεταναστών που διασχίζουν την Εγνατία

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, σε βάρος δύο αλλοδαπών διακινητών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 29 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ο 29χρονος δράστης, συνελήφθη στις 28-11-2016 το πρωί, σε αγροτική περιοχή του νομού Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Αναλυτικότερα, στις 28-11-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική περιοχή, όπου ακινητοποίησε το όχημα, αποβίβασε οκτώ μη νόμιμους μετανάστες και μαζί με τον  συνοδηγό τράπηκαν, πεζή, σε φυγή, σε παρακείμενη αγροτική έκταση.

Άμεσα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους οκτώ μη νόμιμους μετανάστες και τον 29χρονο, πλην όμως δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του συνεργού του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι συνοδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα