slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αμείωτη η ένταση της ροής των λαθρομεταναστών από τον Έβρο. Πως περνάνε με τόσο στρατό και τόσα ναρκοπέδια;

Συνελήφθησαν στις 18-9-2018, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 58, 55 και 41 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου- Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις  (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Φυλακτού Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν ακινητοποιημένα δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και του οδηγούς τους (58χρονος και 55χρονος) να αποβιβάζουν από το ένα μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να αποφύγουν την επικείμενη σύλληψη.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους συλλάβουν, ο ένας δράστης ακινητοποιήθηκε άμεσα στο σημείο, ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή κινούμενος με ένα από τα οχήματα, ενώ οι μη νόμιμοι μετανάστες διέφυγαν πεζή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση έξι μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ στον κόμβο Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν και το δεύτερο διακινητή.

Κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ τις έρευνες ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα