Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αλώνισαν χθες Πέμπτη 22 Μαΐου οι Τούρκοι στο εναέριο χώρο της Θράκης (VIDEO)

Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο και την Θράκη, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, με την Τουρκία να προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης Beyaz Firtina, που ξεκίνησε την Τρίτη στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στο Αιγαίο την Θράκη και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Τούρκοι προχώρησαν σε ρεκόρ παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου. Μάλιστα, δύο τουρκικά πολεμικά εισήλθαν και παρέμειναν για πολύ ώρα στον εναέριο χώρο της Θράκης πετώντας πάνω από την Ξάνθη και την Θάσο.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και στρατιωτικές πηγές δεν αποκλείουν οι προκλήσεις να ενταθούν τις επόμενες μέρες. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι μόνο την Τετάρτη σημειώθηκαν 27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και άλλες τόσες την Πέμπτη.

Στην άσκηση, που θα διαρκέσει ώς την 1η Ιουνίου, συμμετέχουν 53 πολεμικά σκάφη του τουρκικού Ναυτικού, 14 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε κατάσταση συναγερμού με τα πλοία μας να παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων διαρκώς. Στο ΥΠΕΘΑ θεωρούν ότι αυτή τη φορά υπάρχει μεγαλύτερη ένταση απ ό,τι το 2012, και αυτό παρότι ο αριθμός των πλοίων που συμμετέχουν είναι ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις, ο αριθμός τους είναι αισθητά αυξημένος, κάτι που στο ΓΕΕΘΑ αποδίδουν στο γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει πλέον αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία διασχίζουν το Αιγαίο από Βορρά προς Νότο. (Πάντως όπως δείχνει και το βίντεο τα Ελληνικά μαχητικά «κυνήγησαν» άμεσα και αποτελεσματικά τα δύο Τουρκικά και τα απώθησαν προς την περιοχή της Σαμοθράκης!!!).

Σχετικά Άρθρα