slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αλλαγές στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2018. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μας εξηγεί την διαφορά με πέρσι

Μετά την επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κώστα Χαραλαμπίδη πληροφορηθήκαμε πως άμεσα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Το πιθανότερο είναι πως η εφαρμογή του TAXISNET θα ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Σχετικά με πέρσι, το επίδομα από 25 λεπτά το λίτρο, θα περιοριστεί περίπου στα 12,5 λεπτά το λίτρο. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους δεν θα αλλάξουν. Φέτος λόγο της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης και με δεδομένο ότι το σύστημα δεν έχει ανοίξει ακόμη οι προθεσμίες πληρωμής του επιδόματος θα μεταφερθούν.

Πέρσι όποιος έκανε αίτηση μέχρι τέλη Δεκεμβρίου εισέπραττε το επίδομα τέλη Ιανουαρίου, φέτος πιθανόν το επίδομα να πληρωθεί τον Φεβρουάριο για όσους υποβάλουν την αίτηση τον Ιανουάριο. Συμπληρωματικά έκτακτο μέρισμα θα δοθεί σε κατοίκους της ‘Α κλιματικής ζώνης ,την απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, έτσι αυξάνεται αναδρομικά για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 η επιδότηση από τα 0,25 στα 0,375 ευρώ ανά λίτρο.

Σχετικά Άρθρα