Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αλέκος Κοντός: «Δουλεύουμε εντατικά και μεθοδικά με γνώμονα το συμφέρον των αγροτών μας»

Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τη «Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος- ΣΕΚΕ Α.Ε.»

 SEKAP

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς καπνού των Νομών Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Δράμας, Πιερίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τη Ξανθιώτικη εταιρία ΣΕΚΕ Α.Ε. πρόεδρος της οποίας είναι ο Παναγιώτης Ταρενίδης και γενικός διευθυντής της ο πρ. υπουργός Αλέκος Κοντός.

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας για την καλλιέργεια του καπνού, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την ένωση.

Η «Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος- ΣΕΚΕ Α.Ε.», δραστηριοποιείται από το 1947, διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης καπνών ανατολικού τύπου και Βιρτζίνια στην Ξάνθη, εξάγει σε 28 χώρες του κόσμου και είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που προχώρησε σε παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών καπνών στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Όλη της η δραστηριότητα υλοποιείται σε Συνεταιριστική Βάση, με στόχους την ανάπτυξη της καπνοπαραγωγής, την διεύρυνση των εξαγωγών και τη βελτίωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην ένωση. Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και ένωσης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

Όπως μας είπε ο Ξανθιώτης υπουργός Αλέκος Κοντός πρόκειται για μια κορυφαία συμφωνία που εξασφαλίζει τους καπνοκαλλιεργητές 100% και τους κατοχυρώνει τόσο την δανειακής στήριξη (ρευστότητα) όσο και την εξασφαλισμένη πώληση του προϊόντος τους στην καλύτερη τιμή. «Στην ΣΕΚΕ τόσο ο πρόεδρος όσο και το διοικητικό συμβούλιο δουλεύει αθόρυβα, εντατικά και μεθοδικά με γνώμονα το συμφέρον των αγροτών μας και της περιοχής μας ώστε και να είναι εξασφαλισμένοι οι αγρότες αλλά και να συνεχίσει η μεγαλύτερη συνεταιριστική βιομηχανία της περιοχής την απρόσκοπτη λειτουργία της» μας τόνισε ο κ. Κοντός στο κλείσιμο της κουβέντας μας.

Σχετικά Άρθρα