Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αγωνιστικό κάλεσμα από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης στην σημερινή απεργία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο. Το προετοιμαζόμενο σχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  προωθώντας αταλάντευτα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της μεγαλοεργοδοσίας, επιταχύνει τις διαδικασίες του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης ενώ στα σκαριά βρίσκεται η υπογραφή του 4ου μνημονίου. Ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά – αντιλαϊκά  μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο. Επιδιώκει να τα ψηφίσει άρον – άρον, αιφνιδιαστικά χωρίς αντιδράσεις.

Γι’ αυτό το λόγο αποκτάει ιδιαίτερη σημασία η οργάνωση και συμμετοχή στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στην επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να σημάνει απεργιακός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλείας.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση μας σε όσα κυβέρνηση και κουαρτέτο θέλουν να μας φορτώσουν στην πλάτη μας, όπως είναι :

apergia

  • Η παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης, με κρατική στήριξη και επιδότηση μάλιστα, στο όνομα τάχα της αποτροπής των ομαδικών απολύσεων.
  • Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, με την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης, αλλά και την αύξηση του ανώτερου ποσοστού απολύσεων από το 5% στο 10% για τις μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 150 εργαζομένων).
  • Η θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, με παρεμβάσεις στις διατάξεις για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας, στη χρηματοδότηση των συνδικάτων, «αυστηροποίηση» της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, επαναδιατύπωση του νόμου σχετικά με το λοκ άουτ σε όφελος του εργοδότη.
  • Η διατήρηση όλων των καταστροφικών αποτελεσμάτων που επέφερε στη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μαζί με τη διαιώνιση του αίσχους του «υπο-κατώτερου» μισθού σε βάρος της νέας γενιάς, όπου θα δίνεται χαμηλότερος μισθός και μεροκάματο από το αίσχος των 511 € & 586 €, στους νέους που εργάζονται για πρώτη φορά.
  • Η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που οδήγησε στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών και στην επί της ουσίας επιβολή των ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Καθημερινά προσπαθούν να μας πείσουν για το ότι τα προβλήματα μας θα λυθούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στο πολιτικό σκηνικό και όχι από την οργάνωση μας στους χώρους δουλείας και τη συμμετοχή μας στο σωματείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 19 και 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.200 αντιπρόσωποι από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα), οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι 36 συνδικαλιστικών οργανώσεων άλλων χωρών. Αναφέρθηκαν πολλά παραδείγματα για το πώς οι συνάδελφοι μας μέσα από την οργάνωση τους, αντιστάθηκαν, χάλασαν τα σχέδια της εργοδοσίας ακυρώνοντας απολύσεις, μειώσεις μισθών, πετυχαίνοντας ακόμα και αυξήσεις, πάλεψαν για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μας θέλουν οι εργοδότες ανοργάνωτους, μακριά από τα σωματεία μας γιατί ξέρουν πολύ καλά τη δύναμη μας όταν παλεύουμε οργανωμένα μέσα στους χώρους δουλείας.

 

Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα παντού

 

Είναι ανάγκη τώρα όλοι εμείς που τα δικαιώματα μας, οι ανάγκες μας γίνονται βορά των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών του κλάδου  για να αυγατίζουν τα κέρδη τους να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, να δώσουμε την δική μας απάντηση. Να μπούμε όλοι μπροστά, όλοι όσοι συνειδητοποιούμε το μέγεθός της επίθεσης και την ανάγκη επιθετικής απάντησης. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τον καθένα μας.

Τίποτα  δεν έχουμε να περιμένουμε από την “διαπραγμάτευση” ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Συμφωνούν από κοινού όλες αυτές οι δυνάμεις στο νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει σε εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από εμάς.

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

 

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για την οργάνωση της απεργίας.

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ. στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

11 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα