Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Έρχονται αλλαγές: Οδήγηση μοτοσικλέτας με δίπλωμα αυτοκινήτου (ενημέρωση από τον MotoTamias)

Ωριμάζει πλέον η άποψη ότι στην Ελλάδα μπορούμε να ακολουθήσουμε τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όσον αφορά θέματα μοτοσικλέτας. Οι πολύ σοβαροί άνθρωποι που ηγούνται των εταιρειών αντιπροσώπευσης μοτοσικλετών στη χώρα μας, πλέον κινούνται μεθοδικά και οργανωμένα, προκειμένου να αλλάξουν πολλά δεδομένα και στρεβλώσεις που ισχύουν στην πατρίδα μας.

Έχοντας από χρόνια υιοθετήσει, όλες οι εταιρείες, το σλόγκαν «βάλε το καλά στο κεφάλι σου», όσον αφορά τη χρήση του κράνους σε κάθε διαφημιστική καμπάνια, βρίσκονται ήδη στη διαδικασία επικοινωνίας με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σχετικά με την αλλαγή της νομοθεσίας οδήγησης μοτοσικλετών.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει «τεθεί στο τραπέζι» και που εξετάζεται πολύ σοβαρά, είναι οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου να μπορούν να οδηγήσουν μοτοσικλέτας έως 125 κ.εκ. Η πρόταση αυτή δεν έχει τεθεί αυθαίρετα, διότι σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Πολωνία, έχουν ακριβώς τέτοια νομοθεσία, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα.

Πάντως, η ασφαλιστική δικλείδα για να ισχύσει κάτι τέτοιο, είναι οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου να το έχουν τουλάχιστον μια 5ετία, ώστε να αποκλείονται αυτομάτως 18χρονοι να μπορούν να οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο μοτοσικλέτα. Κατά συνέπεια, χρήση του δικαιώματος θα μπορούν να κάνουν όσοι είναι άνω των 23 ετών, δείχνοντας μεγαλύτερη ωριμότητα.

Στην Ξάνθη ένας είναι ο ειδικός στα δίτροχα είναι το moto Tamias στην οδό Βουλγαροκτόνου 20 και στο τηλέφωνο 2541023575.

Σχετικά Άρθρα