slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Ένα πολύ όμορφο βίντεο για τον Δαφνώνα της Ξάνθης ανέβηκε στο ίντερνετ… (δείτε το)

Στο 32ο χλμ. της εθνικής οδού Ξάνθης- Δράμας βρίσκεται ο Δαφνώνας (υψ. 160 μ.) που απλώ­νεται βόρεια και νότια του δρόμου, κοντά στον Νέστο, σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση.  Πριν από την ενοποίηση όλων των Κοινοτήτων στον Δήμο Σταυρούπολης, αποτελούσε την Κοινότητα Δαφνώνα.

Στο χωριό εγκαταστάθηκαν το 1924, μετά την αναχώρηση των Τούρκων κατοίκων πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη την Ανατολική Ρωμυλία και αργότερα από τον Πόντο και τη Σμύρνη.

Από τα παλιά σπίτια του γνωστού αρχιτεκτονικού τύπου της περιοχής ελάχιστα έχουν διασωθεί. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου είναι ο ενοριακός ναός, υπάρχει όμως και ο ναός του Αγίου Ελευθερίου. Ετήσια πολιτιστική γιορτή είναι τα Δημήτρια που γίνονται κάθε καλοκαίρι στην όχθη του Νέστου με συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Μία χορηγία της CAR MOTO DESIGN εταιρία με αξεσουάρ αυτοκινήτων που εδρεύει πολυτεχνείου 18 στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το βίντεο αναδεικνύουμε τα αξιοθέατα του χωριού ΔΑΦΝΩΝΑΣ Ξανθης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πολύ καλό μου φίλο ΤΑΣΟ ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ για όλα αυτά τα όμορφα πλάνα.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του χωριού και τον σύλλογο ” Η ΔΗΜΗΤΡΑ” και όσους συνέβαλαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Όλα τα παραπάνω γράφει ο Θοδωρής Ψώμας ο οποίος ανέβασε το βίντεο αυτό. Ο κ. Ψωμάς είναι ένας νέος ο οποίος κατάγεται από τον Δαφνώνα ζει όμως τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη και έρχεται στην περιοχή μας για διακοπές.

Σχετικά Άρθρα