Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Άρης Σαββίδης Το Ποτάμι: Πόσα λάθη θα γίνουν ακόμη από τον Σύριζα;

sabbidhs theodorakhs

Ενώ η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές-εταίρους βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση μας κάνει γνωστό ότι θα κινηθεί στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τους πολιτικούς χειρισμούς στην περίοδο των μνημονίων, από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιανουάριο του 2015.

Επομένως, η χώρα μας θα είναι η μοναδική στην ευρωζώνη που δεν έχει καταφέρει ακόμη να βγει από τα μνημόνια και κάνει εξεταστική για το πώς μπήκε στα μνημόνια. Μάλιστα, η αναζήτηση δεν θα αφορά την διακυβέρνηση Καραμανλή στη διάρκεια της οποίας εκτινάχθηκαν τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά μόνο όσους τον διαδέχθηκαν.

Και μόνο από αυτό συμπεραίνει κανείς ότι η πρόθεση δεν είναι να πέσει φως σε μια ζοφερή περίοδο για να λυτρωθούμε αλλά η συκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων και ο καταλογισμός ευθυνών για μια εθνική αποτυχία που μόνο έτσι δεν πρόκειται να θεραπευτεί.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων της δημοκρατικής, φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης και την επόμενη μέρα προχώρησε σε μια κίνηση απροκάλυπτα ρεβανιστική.

Πέρα από το γεγονός ότι όλα αυτά δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και δυσκολεύουν την αναγκαία προσπάθεια δημιουργίας εθνικού μετώπου, στέλνουν αντιπαραγωγικό, μήνυμα στο ευρωπαϊκό σύστημα. Οι εταίροι ζητούν προτάσεις μεταρρυθμίσεων και η κυβέρνηση φέρνει πρόταση εξεταστικής για τα μνημόνια. Τόσο λάθος….

Αρης Σαββίδης

Περιφ. Συντονιστής

ΑΜΘ- Μέλος Π.Ε.

 

Σχετικά Άρθρα