Κοινωνία Τελευταία Νέα

Άνοιξε την Κυριακή ο Μακεδονικός Τάφος στα Κομνηνά. Πολύς κόσμος τον επισκέφθηκε

makedonikos tafos (8) makedonikos tafos makedonikos tafos (1) makedonikos tafos (2) makedonikos tafos (3) makedonikos tafos (4) makedonikos tafos (5) makedonikos tafos (6) makedonikos tafos (7)

Το πρωί της Κυριακής τον Μακεδονικό τάφο της Σταυρούπολης επισκέφθηκαν πάνω από 200 άτομα από την Ξάνθη, την γύρω περιοχή, αλλά και από πιο μακριά, όπως από την Κομοτηνή. Η ξενάγηση ήταν δύσκολη, γιατί ήταν στατική, καθώς παρουσιάστηκε ένα μόνο μνημείο. Παρόλα αυτά η «ξεναγός» ήταν πολύ παραστατική, ο κόσμος προσηλωμένος και έτσι άξιζε τον κόπο η πρωτοβουλία αυτή, που είναι ενταγμένη σε γενικότερες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο Μακεδονικός Τάφος βρίσκεται στο 3,7οχλμ. του δρόμου που οδηγεί από τη Σταυρούπολη στο χωριό Κομνηνά και μετά από μία μικρή παράκαμψη προς τα αριστερά, μέσα σε καταπράσινο τοπίο με αμπέλια.

Το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο της Θράκης άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 11.00 το πρωί. Εκεί, η αρχαιολόγος της ΛΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κυριακή Χατζηπροκοπίου, ενημέρωσε το ευρύ κοινό για το μνημείο:

Ποια είναι η ιστορία του; Πότε ανακαλύφθηκε;

Ποια είναι η αρχιτεκτονική μορφή του και ποιες οι ιδιαιτερότητές του;

Τι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποιες εργασίες βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας;

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το έργο και την προσφορά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου 2014.

Σχετικά Άρθρα