Ροδόπη Τελευταία Νέα

Άλλα 1200 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στο δόκανο της αστυνομίας

Συνελήφθησαν στις 22-10-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι ο 65χρονος διέθεσε στον 49χρονο, 3 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 65χρονου, συνολικά 1.234 πακέτα τσιγάρων και 46 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.300 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.237 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 46 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.300 γραμμαρίων και το παραπάνω όχημα.

Σημειώνεται ότι ο 65χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα