slider Πήγαμε Είδαμε Τελευταία Νέα

Χειμωνιάτικη βόλτα στα στενά του Νέστου | φωτογραφίες επίγειες -εναέριες

Κείμενο – φωτογραφίες επίγειες -εναέριες Μαίρη Δαληκριάδου.

Η σημερινή αργία και ο πολύ καλός καιρός για την εποχή του ώθησε πολλούς Ξανθιώτες να πάνε μια σύντομη βόλτα στα στενά του Νέστου να απολαύσουν την ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα…

Θυμάμαι πάντως πέρσι τέτοιες μέρες δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας από το κρύο και το χιόνι, η σημερινή προσφερόταν για μια σύντομη απόδραση δίπλα στο ποτάμι που μπορεί να έχουν πέσει όλα τα φύλλα από τα δέντρα δεν χάνει όμως την ομορφιά της αφού η διαδρομή στο μονοπάτι που Νέστου είναι εξίσου υπέροχη και το χειμώνα!

Ο ποταμός Νέστος: το φυσικό σύνορο των νομών Καβάλας και Ξάνθης, σχηματίζει στο μακρύ του ταξίδι τοπία μοναδικής ομορφιάς με πλούσια δάση, σπάνιους υδροβιότοπους και εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Μια φλέβα ζωής, φιλοξενεί ένα ευαίσθητο οικοσύστημα γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους πέντε σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης. Αναμφίβολα, το καλύτερο κομμάτι του ποταμού είναι τα Στενά του Νέστου, επονομαζόμενα και Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος 23.800 στρεμμάτων, που έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος».

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα