slider

Το οδοιπορικό ενός Ξανθιώτη να βρει τις ρίζες του | παρουσίαση βιβλίου

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα υπέροχο βιβλίο λάβαμε στην Xanthinews.gr με συγγραφέα τον απόστρατο στρατιωτικό Βασίλειο Καραπαπάζογλου και επιμελητή τον Πέτρο Γεωργατζή…

Το βιβλίο ονομάζεται «Αναζητώντας τις ρίζες μας, δύο όνειρα μία πραγματικότητα» Ξάνθη 2017 το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των γονέων του συγγραφέως Αναστασίου και Χρυσής και λοιπών συγγενών.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε έπειτα από 40 και πλέον χρόνια αναζήτησης για να βρεθούν οι συγγενείς του έπειτα και από πολλές πληροφορίες και ιστορίες που είχε ακούσει στα παιδικά του χρόνια..

Ο κύριος Καραπαπάζογλου ταξίδεψε αρκετές φορές τον πόντο στην προσπάθειά του να βρει πληροφορίες για τους συγγενείς του. Οι αναζητήσεις του στον Πόντο  ήτανε πετυχημένες και μέσα στο βιβλίο παραθέτει γενεολογικά δέντρα, πολλές σπάνιες φωτογραφίες από την περιοχή της Μπάφρας όπου πήγε αλλά και από το Λυκοδρόμιο  Ξάνθης όπου είναι και ο τόπος γέννησής του …

Αυτό το εγχείρημα, η καταγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου κατά την γνώμη μου δεν γίνεται εύκολα μέσα σε λίγο διάστημα είναι εγχείρημα πολλών ετών και αυτό καταγράφεται στις σελίδες του βιβλίου… όπου όποιος επιχειρήσει να το διαβάσει τον συνεπαίρνει ο τρόπος γραφής, οι πληροφορίες, αλλά και οι υπέροχες φωτογραφίες!!

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας

 

Βιογραφικό
Ο Βασίλειος Καραπαπάζογλου γεννήθηκε το 1939 στο Λυκοδρόμιο του Δήμου Σταυρουπόλεως Ξάνθης, όπου είχαν εγκατασταθεί οι πρόσφυγες γονείς του, μετά τον ξεριζωμό των ελλήνων χριστιανών από τον Πόντο, τη Μικρα Ασία και την Ανατολική Θράκη.
Μετά το γυμνάσιο κατετάγη στην σχολή μονίμων υπαξιωματικών του ελληνικού στρατού το 1959 όπου υπηρέτησε επί 30 ολόκληρα χρόνια.
Κατά την τριαντακονταετή στρατιωτική του υπηρεσία αρχικά υπηρέτησε στο πεζικό και στη συνέχεια με μετάταξη στο τεχνικό σώμα και πάλι με άλλη μετάταξη στο στρατολογικό σώμα.
Αποστρατεύτηκε το 1989 με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη.
Είναι έγγαμος έχει δύο παιδιά, κόρη και γιο και μια εγγονή από την κόρη.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα