slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

το Μιούζικαλ των Queen και Ben Elton «We will rock you» στο 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης παρουσιάζει το Μιούζικαλ των Queen και Ben Elton «We will rock you» στις 7 και 8 Μαΐου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Σ’ ένα μακρινό μέλλον ο πλανήτης Γη είναι ένα παγκόσμιο εμπορικό κέντρο. Όλοι φορούν τα ίδια ρούχα και σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Η ελεύθερη βούληση δεν επιτρέπεται. Τα μουσικά όργανα είναι απαγορευμένα και η ζωντανή μουσική δεν υφίσταται. Μια ομάδα Bohemians υπό την καθοδήγηση ενός βιβλιοθηκάριου (Pop), γνώστη των «Μυστικών κειμένων», ψάχνει τον επαναστάτη εκείνο (Galileo) που θα τους  βοηθήσει ν’ ανακαλύψουν όλη τη μουσική που τους έχουν κρύψει. Θα τα καταφέρει;

Το κείμενο βασίζεται στο μιούζικαλ του Ben Elton και των QUEEN «We will rock you». Η μουσική – θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ  θα προσπαθήσει να σας ταξιδέψει στο δυστοπικό αυτό μέλλον μέσα από τα αγαπημένα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος.

Η μουσική διδασκαλία και ενορχήστρωση έγινε από τον κ. Άγγελο Μουρβάτη. Η σκηνογραφία από τον κ. Αδαμάντιο Γιαντζή. Βοηθοί οι καθηγήτριες κ. Λαμπρινή Γλερίδου και κ. Δημόκλεια Χατζηκωνσταντινίδου.

Μετάφραση, διασκευή και σκηνοθετική επιμέλεια η κ. Εύη Μαυροπούλου.

Σχετικά Άρθρα