Μειονότητα Τελευταία Νέα

Σ έξι μήνες θα δουν DIGEA το πομακοχώρια της Ξάνθης

digea2

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εντάχθηκε η Πράξη για την παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά από εργασία και κατάθεση Τεχνικού Δελτίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Ο Προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 638.700,00 € και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων εξοπλισμού τα οποία θα επιτρέψουν την κάλυψη ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης από πλευράς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Με αυτόν τον τρόπο θα αρθούν οι τυχόν ανισότητες μεταξύ  κατοίκων της ίδιας Περιφέρειας και θα εδραιωθεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, καθώς και η καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜΘ αυτή η ενέργεια θα συμβάλλει θετικά στην «ηλεκτρονική ένταξη» των πολιτών εκείνων που ζούνε σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές. Η εκτιμώμενη πληθυσμιακή κάλυψη ανέρχεται στους 150.000- 180.000 κατοίκους στους Νομούς: Έβρου, Σαμοθράκης, Ροδόπης, Καβάλας, Θάσου, Δράμας και Ξάνθης. Η Πράξη προωθήθηκε εντατικά από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη και πρέπει να υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Σχετικά Άρθρα