slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Συνεχίζει και σήμερα Τρίτη να καίει η φωτιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης. Αμήχανα κοιτούν οι αρμόδιοι…

Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της στην πόλη μας αφού σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου είναι η 4η μέρα που συνεχίζει να καίει η φωτιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, όπου καίγονται τόνοι σκουπιδιών που ΔΕΝ ήταν σκεπασμένα όπως θα έπρεπε με χώρα αλλά απλά εναποτεθειμένα σε ένα τεράστιο βουνό απορριμάτων!!!! Το περίεργο της υπόθεσης που άπτεται της δημόσιας υγείας είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ούτε κινητοποίηση για την ενημέρωση των κατοίκων που οι περισσότεροι είναι ανάστατοι και δεν ξέρουν αν υπάρχουν επιπτώσεις και πιες θα είναι αυτές στην υγεία τους αλλά και στη υγεία των παιδιών τους.

Η φωτιά καίει αυτήν την ώρα ενώ έχει αισθητά περιορισθεί το μέτωπο και πιθανότατα (αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη) θα έχει σβήσει μέχρι και το απόγευμα.

 

σ.ε. Ίσος είναι καιρός να επιληφθεί της κατάστασης και ένας εισαγγελέας για να διαπιστώσει και την σωστή ή όχι λειτουργία του ΧΥΤΑ για τον οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι είναι εκτός ορίων και με την ευκαιρία ίσος η έρευνα της εισαγγελικής αρχής θα μας δείξει και αν έχουμε μια “ωρολογιακή βόμβα” δίπλα από την πόλη της Ξάνθης ή όλα είναι σύννομα και σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που ορίζει το κράτος μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά Άρθρα