Μουσική Τελευταία Νέα

Συνέντευξη Μάνια Βλαχογιάννη στην XanthiNews

foto 1 (ARA_3623)

Πότε και πως έγινε η αρχή.

Μεγάλωσα μέσα στη μουσική, σε μια οικογένεια με ιδιαίτερη αγάπη στις τέχνες. Πήρα τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 χρονών και δίπλωμα καθηγήτριας πιάνου με 1ο Βραβείο και  Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως στα 17 μου χρόνια. Το τραγούδι και το θέατρο μπήκαν στη ζωή μου μέσα από πολυάριθμες σχολικές παραστάσεις, που γέμισαν με στόχους και όνειρα τα νεανικά μου χρόνια.

 

Έζησες πολλά χρόνια στο εξωτερικό όπου και σπούδασες.

Σπούδασα κλασσικό πιάνο, τραγούδι και Musical Theater Performance στο Richard- Strauss-Konservatorium του Μονάχου και στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Δρέσδης. Αργότερα φοίτησα στη Δραματική Σχολή του H.Trayer «Schauspielschule München» ενώ παράλληλα εμφανιζόμουν στη γερμανική μουσική σκηνή. Είχα τη μοναδική εμπειρία να τραγουδήσω σε περισσότερες από 160 παραστάσεις μουσικού θεάτρου με μεγάλη επιτυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Σε ηλικία 24 χρονών μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω τη θέση της υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Μονάχου «Sing-und-Musikschule Garching», από την οποία παραιτήθηκα λίγα χρόνια αργότερα για να επιστρέψω στην Ελλάδα.

 

Πώς βλέπεις τα πράγματα στον τομέα “μουσική” στην Ελλάδα από τότε που επέστρεψες;

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε υπάρχει μεγάλη ανάγκη από καινούργια και ουσιαστικά μουσικά ερεθίσματα. Παρατηρώ με μεγάλη μου χαρά ότι τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό στρέφονται όλο και περισσότερο προς την ποιοτική δημιουργία.

 

Λίγα λόγια για το πρώτο σου ηχογράφημα και τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σου σχέδια.

Το τραγούδι «Όταν μιλάνε οι αισθήσεις» είναι μια pop ερωτική μπαλάντα  σε μουσική του Νίκου Λεκάκου (Balsam7teen) και στίχους δικούς μου. Μαζί μου τραγουδάει ο Βασίλης Ασημακόπουλος. Κυκλοφόρησε ψηφιακά λίγο πριν τις γιορτές σε Itunes, Amazon, Spotify και You Tube

από τη δισκογραφική εταιρία FM Records.

Ο επόμενος άμεσος στόχος μου είναι να ανέβει η  παράσταση του μουσικοθεατρικού έργου μου  «Αστέρι της ερήμου- Ναλιμάρ», ένα νέο  ελληνικό μιούζικαλ με φόντο τη μυστηριώδη Ανατολή, πάνω σε δικό μου λιμπρέτο και μουσική του Νίκου Λεκάκου . Παράλληλα με ένα album με τραγούδια από γνωστά κι αγαπημένα Musical  που ετοιμάζω μαζί με το Βασίλη Ασημακόπουλο, συνεχίζονται οι ηχογραφήσεις νέων ελληνικών τραγουδιών για το προσωπικό μου cd.

Είμαι επίσης μέλος της θεατρικής ομάδας του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαϊτη, που θα ανεβάσει για το καλοκαίρι/ Φθινόπωρο 2013 μια θεατρική παράσταση με 3 μονόπρακτα του Α. Τσέχωφ.

 

Σ’ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα