Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στον δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλος ο Αζέρος πρέσβης

AZER photo

Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε σήμερα, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην χώρα μας κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν τον Διαδριατικό Αγωγό (TransAdriaticPipeline/TAP) καθώς και τουριστικά θέματα.

Ο πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την κατασκευή του αγωγού, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει μία γόνιμη βάση συνεργασίας των δύο χωρών και των δύο λαών.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ανέπτυξε τις απόψεις του Δήμου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε, η διέλευση του αγωγού να έχει θετικά και άμεσα  οφέλη για τον Δήμο μας, δεδομένου ότι η διέλευση του αγωγού είναι πλησίον της βιομηχανικής ζώνης αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής με την διάθεση φυσικού αερίου στους πολίτες.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ξάνθης, έτυχαν της θετικής ανταπόκρισης του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος  του διαβεβαίωσε για την υλοποίησή τους.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που εστιάζουν στον τουρισμό της περιοχής και στα κυριότερα σημεία παραγωγικού και εξαγωγικού ενδιαφέροντος για τα οποία ενημερώθηκε ο πρέσβης.

Στην συνάντηση συμμετείχε  και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Νικόλαος Πιπερίγκος.

Σχετικά Άρθρα