Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Σύριζα ενέταξε και τους τρίτεκνους στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής φρούτων και λαχανικών

Γίνεται γνωστό ότι στους Δικαιούχους- Ωφελούμενους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για Δωρεάν Διανομή Αποσυρομένων Οπωροκηπευτικών, προστίθενται οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες με συμπληρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Με την τροποποιητική αυτή απόφαση ικανοποιείται ένα αίτημα των νέων ωφελουμένων και των οργανώσεων των παραγωγών. Επίσης, ενισχύονται οι παραγωγοί ορισμένων οπωροκηπευτικών, αφού τα προϊόντα τους θα απορροφηθούν ευκολότερα.

Αναλυτικότερα, δικαιούχοι είναι πλέον οι πολύτεκνοι γονείς με προστατευόμενα τέκνα, των οποίων το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ για τα 4 τέκνα, προσαυξάνεται δε, κατά 2880 για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο.

Ως ωφελούμενοι, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων, αναγνωρίζονται και οι τρίτεκνες οικογένειες με 3 (τρία) προστατευόμενα τέκνα και φορολογητέο εισόδημα 14.400.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας καλεί όλες τις οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω που πληρούν τα παραπάνω εισοδηματικά  κριτήρια, είναι Δημότες Ξάνθης και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος να συμπληρώσουν σχετική Αίτηση- Δήλωση προσκομίζοντας:

1)  Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

2)  Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης 2016 ( εισοδήματα 2015) σε φωτοτυπία

3) Ταυτότητα σε φωτοτυπία

Πληροφορίες στον Δήμο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα