Μειονότητα Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε χθες το Ραμαζάνι του 2017 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 24 Ιουνίου

Η μεγάλη νηστεία του Ραμαζανιού, ξεκίνησε χθες Σάββατο για τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους. Το «Ραμαντάν» αποτελεί την ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο σύμφωνα με την παράδοση, το Κοράνι δόθηκε στους ανθρώπους ώστε να αποτελέσει τον «οδηγό της ζωής τους».

Το Ραμαζάνι θα συνεχιστεί για τις επόμενες 30 ημέρες, δηλαδή μέχρι και τις 24 Ιουνίου. Σημειώστε ότι στο μουσουλμανικό Calander, οι διακοπές αρχίζουν στο ηλιοβασίλεμα της προηγούμενης ημέρας, έτσι οι μουσουλμάνοι θα γιορτάζουν το Ραμαζάνι στο ηλιοβασίλεμα του Σαββάτου, 24 Ιουνίου.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή). Καλή δύναμη ευχόμαστε και χρόνια πολλά…

Σχετικά Άρθρα