Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Καρναβάλι Ξάνθης 2017: 52 χρόνια… δείτε παλιές φωτογραφίες

Το Καρναβάλι της Ξάνθης δεν είναι μασκαράτες, ούτε και υπάρχει δεύτερο στην Ελλάδα, έτσι όπως το ενεπνεύσθη μια ομάς Ξανθιωτών, οι οποίοι ξεκίνησαν με πεποίθηση ότι θα το καταστήσουν έναν θεσμό εις την Θράκη και εις την Μακεδονία.

Είναι εορταστικές εκδηλώσεις λαϊκές που λαμβάνουν μέρος, όχι μόνον άψυχα κινούμενα, δημιουργήματα της ζωγραφικής και της σημερινής νοοτροπίας ή μπογιατισμένες καρικατούρες, αλλά συγκροτήματα μουσικά με ευρωπαϊκά και εγχώρια λαϊκά όργανα….. Και η επιτροπή, κατά γενική ομολογία τριάντα χιλιάδων λαού που παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις αυτές εις την Ξάνθη, το επέτυχαν πλήρως. Θεσμός λοιπόν κατέστησαν οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές της Ξάνθης…..Είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, ένα σύνολο λαογραφικών εκδηλώσεων μέσα στην εποχή της αποκριάς και της διασκεδάσεως….. Τα καρναβάλια και τα άρματα, ωραιότατα και αυτά, αποτελούν το συμπλήρωμα των εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες είναι η ζωντάνια της Θράκης…’ (Εφημ. ‘Έλλην. Βορράς’, αρ. φ. 4618/183, 26/2/1969, σ.2)

karnabali-palies-fotografies karnabali-palies-fotografies-1 karnabali-palies-fotografies-2 karnabali-palies-fotografies-3 karnabali-palies-fotografies-4 karnabali-palies-fotografies-5 karnabali-palies-fotografies-6

 

my-cosmima

paradosiako-telhs

auto-goup

makrh-ksenes-gloses

riverland560

biosleep

Κατασκευη ιστοσελιδας προσφορα techplace.gr

material2
moymtzakhs

pantazidis-560_250_banner

posidon2

sofias-geyseiss

thaggopoylos-new

tsiakirogloy

Σχετικά Άρθρα