slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Θέλει να τα καταστρέψει όλα ο Σύριζα σε αυτήν την χώρα… τα έβαλε και με την υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη (επιστολή μου στον Υπουργό)

Προς  τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

[email protected]

Κύριε Υπουργέ,

Άφωνος ο ραδιοερασιτεχνικός πληθυσμός της χώρας, που απαρτίζεται από 10.000 περίπου αδειούχους ραδιοερασιτέχνες με τις οικογένειες τους, είδε την πρόσφατη δημοσίευση στο «Διαύγεια» ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου στο μέρος που μας αφορά, του οποίου οι διατάξεις μεταξύ άλλων καθιστούν απαγορευτική σχεδόν την εγκατάσταση του κυριότερου τμήματος του ραδιοερασιτεχνικού σταθμού, δηλαδή της κεραίας.

 

Το νομοσχέδιο είναι φανερά εχθρικό προς τους ραδιοερασιτέχνες και δηλώνει ανεξήγητη εμπάθεια, ενώ τεχνικά είναι ένα συνοθύλευμα και συρραφή από παλαιότερους νόμους, φαίνεται δε να έχει συνταχθεί από άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεπικοινωνίες. Ούτε  καν η αρμόδια υπηρεσία φάσματος του Υπουργείου σας φαίνεται να έχει εμπλακεί στη σύνταξή του. Δεν εξηγείται διαφορετικά η παράβλεψη των νόμων της Φυσικής, οι οποίοι απαιτούν για την καλύτερη και οικολογικά αποτελεσματικότερη λειτουργία ενός σταθμού την καλύτερη δυνατή κεραία.

 

Μέχρι σήμερα η Πολιτεία αναγνώριζε τα οφέλη, που προκύπτουν από την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη, και είχε εντάξει τις κεραίες των ραδιοερασιτεχνών στο άρθρο 1 του νόμου 2801, με το οποίο τις εξαιρούσε από κάθε υποχρέωση μαζί με τις κεραίες Υπουργείων, Πρεσβειών  κλπ. Σήμερα θεσπίζει μια απαράδεκτη και πρακτικά ανέφικτη διάταξη, που ακυρώνει τις ευεργετικές αυτές διατάξεις και στην ουσία εξισώνει τους ραδιοερασιτέχνες με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και κάθε λογής πάροχο ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών.

 

Επιπλέον, με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας για την τοποθέτηση κάθε απλής ή σύνθετης ραδιοερασιτεχνικής κεραίας, κάτι πρακτικά ανέφικτο για οποιοδήποτε θέμα μέσα στις πολυκατοικίες, όπου οι ένοικοι πολλές φορές δεν συμφωνούν ούτε στο τι χρώμα θα την βάψουν ή αν θα βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν. Την ίδια στιγμή οι ταράτσες βρίθουν από κεραίες τηλεόρασης, τηλεοπτικά κάτοπτρα, ηλιακούς συλλέκτες, θερμοσίφωνες, air condition και κάθε λογής κατασκευές, για τις οποίες ποτέ δεν ζητείται η ομόφωνη έγκριση των συνιδιοκτητών.

 

Κύριε Υπουργέ,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού, στο μέρος που μας αφορούν, και απαιτούμε την απόσυρση ή ουσιαστική τροποποίησή τους ως απαράδεκτες από μια Υπηρεσία, η οποία από τη μια εξετάζει, αδειοδοτεί και εντάσσει τους ραδιοερασιτέχνες σε οργανισμούς όπως η Πολιτική Προστασία και από την άλλη τους ευνουχίζει να λειτουργούν χωρίς κεραίες.

 

Σταύρος Καρυπίδης

SV7BVM

Αδειούχος Ραδιοερασιτέχνης από το 1994

Σχετικά Άρθρα