slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Η τοπική της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης για το θέμα της “Βόρειας Μακεδονίας”

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων αποκάλεσε τους κατοίκους της χώρας του «Μακεδόνες», μπροστά στον Έλληνα Πρωθυπουργό, δίνοντας το στίγμα των όσων άλλων διεκδικήσεων θα ακολουθήσουν και επιβεβαιώνοντας τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υπογραφή της.

Καμία Ελληνική Κυβέρνηση πριν την τωρινή δε δέχτηκε την ύπαρξη «Μακεδονικής» Εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υποχώρηση από την Εθνική Γραμμή. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε τη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως «Μακεδόνες», αλλά να αναγνωρίζονται ως «Μακεδόνες» από όλους. Και από την Ελλάδα. Υποχρεωτικά. Όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση, αναμοχλεύοντας στο παρελθόν, να συμψηφίσει τις δικές της τωρινές τραγικές υποχωρήσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ρητά στη συμφωνία, ο λαός γνωρίζει την αλήθεια για το τι έκανε για το Σκοπιανό όπως επίσης γνωρίζει ότι δεν άκουσε και δε σεβάστηκε τη φωνή της διαμαρτυρίας του.

Όσο για τους Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυρίως αυτών της Βορείου Ελλάδος,  είδαμε τη στάση τους στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας. Μια στάση άτολμη και ανιστόρητη αφού δεν έλαβαν υπόψη τους την ευαισθησία και ιδιαιτερότητα της περιοχής που κατοικούν και εκπροσωπούν. Αυτή τη στάση θα θυμούνται οι συμπολίτες μας στις επόμενες εκλογές, που δεν αργούν, και θα τους καταψηφίσουν δείχνοντάς τους πλέον την οριστική έξοδο από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς επιστροφή αλλά και η Ιστορία θα γράψει γι αυτούς πως έφεραν στη χώρα τους τραγικά αδιέξοδα κατατάσσοντάς τους στους καιροσκόπους της πολιτικής.  

          

            Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Νταμπουρατζής   Αλέξανδρος                                  Καρασερίδης Γεώργιος  

Σχετικά Άρθρα