slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη η άσκηση εφέδρων στην Σταυρούπολη Ξάνθης | πάνω από 300 «λιοντάρια» έλαβαν μέρος

«Τελικά ποιοι είναι αυτοί που ξημερωθήκαν στα βουνά της Σταυρούπολης στην Ξανθή. Ποιοι είναι αυτοί που άφησαν τις οικογένειες τους και μερικοί τις δουλειές τους. Ποιοι είναι αυτοί που κοιμήθηκαν στις πέτρες και στα ρέμματα. Ποιοι είναι αυτοί που έτρεχαν στις διάφορες ενέδρες μέσα στα ρέμματα και στα λαγκάδια μέσα στις αιχμηρές πέτρες μέσα στα δέντρα και τα χόρτα. Ποιοι ήταν αυτοί που θυσίασαν την ησυχία του καναπέ τους και φορτώθηκαν τα σακίδια τους με το όπλο στο χέρι να διανύσουν 40 χιλιόμετρα με εμπόδια τις διάφορες ενέδρες και διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις…..Ποιοι ήταν??
ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…………ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ…..ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 100.000 αλλά ήμασταν 300…….και είπε η λέαινα….ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ» γράφει ένας από τους εφέδρους που συμμετείχε και φέτος στην άσκηση «Μακεδονομάχοα» στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Η άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» διεξάγεται κάθε έτος σε διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας, οργανώνεται από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) και συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Φέτος, η περιοχή της άσκησης, ήταν ο ορεινός όγκος της Σταυρούπολης Ξάνθης. Σκοπός ήταν, η αξιολόγηση των συμμετεχόντων ως προς την ετοιμότητά τους και το αξιόμαχο. Η προετοιμασία αρχίζει με εκπαίδευση, από τις επόμενες ημέρες  μετά τη λήξη της προηγούμενης άσκησης, σε αντικείμενα και καταστάσεις που θα συναντήσει ένας πεζικάριος στο πεδίο μάχης. Η  προσπάθεια και η ανιδιοτελής προσφορά της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και όλων των εφέδρων που συμμετείχαν, είναι αξιοθαύμαστη και αδιαμφισβήτητη.

Σχετικά Άρθρα