Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εκκλησιασμός στον ι.ν. Αγ. Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες (Λουτρά)

eklisiasmoi (8) eklisiasmoi eklisiasmoi (1) eklisiasmoi (2) eklisiasmoi (3) eklisiasmoi (4) eklisiasmoi (5) eklisiasmoi (6) eklisiasmoi (7)

Τελέστηκε στις 14 Ιουν.2015, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’ Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια 2015’’, η Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Θεοπατόρων Αγίων Ιωακείμ & Άννης, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του ‘’αναδόχου’’ συλλόγου, που είναι το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης.

Ιερούργησε ο Πατέρας κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, που μας μετέφερε τις Ευχές και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμονος. Στο ψαλτήρι ήταν ο δάσκαλος κ. Λεωνίδας Βλασακούδης, που αργότερα πλαισιώθηκε από τον συνταξιούχο συνάδελφό του, κ. Γεώργιο Κοτσιπετσίδη.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική σε όλη τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, όλοι στο εκκλησίασμα είχαν την αγαλλίαση στο άκουσμα των ψαλμωδιών και των τροπαρίων της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα είχαν την ηθική ικανοποίηση ότι εκκλησιάζονται σε εκκλησία που στερείται μόνιμου ποιμνίου και λειτουργεί χάρις στη δική τους τακτή παρουσία. Ο εκκλησιασμός συνεχίστηκε με τη Θεία Κοινωνία και τελείωσε με την αρτοκλασία που έγινε στον προαύλιο χώρο του ναού.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 70 άτομα, μεταξύ αυτών και Στρ. προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής, που γέμισαν το εκκλησάκι όπως και τον υπαίθριο χώρο του. Η μεταφορά έγινε με το μισθωμένο λεωφορείο και τα ΙΧΕ οχήματα, όσων προσήλθαν από την Ξάνθη, τις γειτονικές περιοχές, αλλά και την Κομοτηνή, για να εκκλησιαστούν.

Μετά τον εκκλησιασμό, παρατέθηκε από τον ‘’ανάδοχο’’, δωρεάν καφές και άλλα εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα, ενώ στη συνέχεια τα 50 άτομα γευμάτισαν στην παραδοσιακή ταβέρνα, δίπλα από την εκκλησία συμβάλλοντας έτσι και στην τοπική μικροοικονομία, τους ευγενικούς και φιλόξενους Πομάκους συμπατριώτες μας.

Φεύγοντας ευχαριστήσαμε τον ιδιοκτήτη κ. Κεμάλ, για την ποιότητα των εδεσμάτων, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές, όπως τον Χουσεΐν, τον Φικρέτ, και τη Γκιουλσούμ για την ευγένεια και το χαμόγελο τους στην εξυπηρέτηση μας. Ευχαριστήσαμε όλως ιδιαιτέρως και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη, κ Χατιτζέ η οποία εθελοντικά και ανιδιοτελώς, φρόντισε την καθαριότητα του ναού (σσ: συντηρήθηκε-βάφτηκε μέχρι και την παραμονή του εκκλησιασμού), όπως εξάλλου τον επιμελείται ‘’αμισθί’’ όλο το χρόνο, αφού της έχουμε εμπιστευτεί τα κλειδιά και την ευταξία του ιερού ναού.

Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας, σε όσους/ες προσήλθαν, αλλά και στον Πρόεδρο Ανχη ε.α..κ Δημ. Παντέλα, όπως και τα 15 μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ροδόπης, που μας τίμησαν προσερχόμενοι αυθημερόν από την Κομοτηνή.

Οι επόμενοι εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και άλλες σχετικές πληροφορίες, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr.

Γράφει ο :Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα