Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δεκαπενταύγουστος- Πάσχα του καλοκαιριού. 3ήμερες εκδηλώσεις στους Τοξότες του Δήμου Τοπείρου

 mixogloy toxotes (11) mixogloy toxotes mixogloy toxotes (1) mixogloy toxotes (2) mixogloy toxotes (3) mixogloy toxotes (4) mixogloy toxotes (5) mixogloy toxotes (6) mixogloy toxotes (7) mixogloy toxotes (8) mixogloy toxotes (9) mixogloy toxotes (10)

Ο Πολιτιστικός- Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών του Δήμου Τοπείρου διοργάνωσε 3ήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 13/14/ και 15 Αυγούστου. Την Πέμπτη 13 Αυγούστου διοργανώθηκε θεατρική παράσταση « Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά » σε σκηνοθεσία του Κώστα Λειβαδίτη από το Θέατρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός σύλλογος Τοξοτών διοργάνωσε έκθεση φωτογραφιών από τα χρόνια της προσφυγιάς αλλά και των νεοτέρων χρόνων και τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακές γεύσεις στο Πνευματικό κέντρο Τοξοτών.

Το Σάββατο ανήμερα της Παναγίας μετά την δοξολογία προσφέρθηκε φαγητό από σφάγια ταμένα στην Παναγία και το απόγευμα έγινε λιτανεία και περιφορά της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον χωριό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και παρουσία   του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, του Στρατηγού Δκτή του ΔΣΣ κ.κ. Μαυράκη Ιωησήφ, του Δκτή του Α.Τ. Γενισέας κ. Μαστροστέργιου Χρήστου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου κ. Ελένης Πολυχρονιάδου, του Προέδρου του ΤΔ Τοξοτών κ. Νιναχίδη Χαράλμπου του Προέδρου του ΠΑΠ Τοπείρου κ. Σπυριδόπουλο Χαράλαμπου, και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις από το χορευτικό συγκρότημα της Πολιτιστικής στέγης Ν. Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός» και από το Ποντιακό χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Τοξοτών.

Σχετικά Άρθρα