slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Απαράδεκτο!!! Για πέμπτη μέρα ΔΕΝ έχει σβήσει η φωτιά στον ΧΥΤΑ. Νέο σημερινό βίντεο και φωτογραφίες

Απαράδεκτη κατάσταση στο ΧΥΤΑ Ξάνθης που συνεχίζει να φλέγεται για πέμπτο εικοσιτετράωρο. Σήμερα το πρωί Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 πήγαμε και πάλι στο ΧΥΤΑ για να δούμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. Διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι συνεχίζουν να καίγονται σκουπίδια σε αρκετά μεγάλη έκταση ενώ η δύναμη που επιχειρεί να την σβήσει μας φάνηκε πολύ μικρή!!!

Πέντε μέρες θα μπορούσανε η Αντιπεριφέρεια αλλά και όλοι οι δήμοι να μαζέψουνε φορτηγά και προωθητές στο σημείο και να έχουν σκεπάσει τη φωτιά!!! Έτσι θα σταματούσε και η έκκληση των όποιων επικίνδυνων ουσιών οι οποίες παράγονται συνέπεια της φωτιάς (διοξίνες κλπ)

Θεωρούμε ότι πέντε μέρες είναι υπεραρκετές και έπρεπε να έχει σβήσει η φωτιά!!! Υπενθυμίζω ότι η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου.

Στο σημείο του ΧΥΤΑ είδα να επιχειρούν τρία τέσσερα φορτηγά με έναν εκσκαφέα και ένα φορτωτή και να προσπαθούν να μεταφέρουν χώμα για να σκεπάσουν τα σκουπίδια που φλέγονται. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ θα έπρεπε να πάνε στο σημείο από όλες τις υπηρεσίες της Ξάνθης και τους Δήμους 20- 30 φορτηγά και 3- 4 εκσκαφείς μαζί με ποθητές και να έχει σβήσει μέχρι τώρα η φωτιά!!!!!!!

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι και η μηδενική ενημέρωση προς τον κόσμο της Ξάνθης για το αν οι καπνοί που αναδύονται από την φωτιά αυτή επηρεάζουν τους Ξανθιώτες ή όχι… και σε αυτόν τον τομέα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πει το παραμικρό… ΓΙΑΤΙ;;;;

Σχετικά Άρθρα